עיצוב אפליקציות

פורסם ב: 4 במרץ 2024 by Tamir Perl

עיצוב אפליקציות – מקובל להגיד שאנחנו חיים בעולם דיגיטלי, אך כיום זה כבר לא מדויק לגמרי: אנחנו חיים בעולם סלולרי.

בתחילת העשור הקודם פיתחה חברת אפל את האייפון הראשון ובעקבותיה חברות רבות פיתחו שורת טלפונים חכמים מתקדמים ביותר. הסמרטפונים אפשרו ירידת מחירים והנגשת מכשירים אלה לציבור הרחב.

כניסת הטלפונים החכמים לחיינו העלתה את הביקוש לפיתוח אפליקציות המותאמות לסלולרי, ובתוך כך עלתה החשיבות לעיצוב אפליקציות איכותי ואטרקטיבי.

עיצוב אפליקציות

מהן אפליקציות נייטיב, ומה ההבדל בין נייטיב לווב?

אי אפשר לדבר על עיצוב אפליקציות בלי לדון באפליקציות נייטיב שהעמידו אלטרנטיבה חזקה לווב. אפליקציות נייטיב הן אפליקציות שהקוד שלהן פותח באופן ייעודי עבור הפלטפורמה בהן רצה האפליקציה, תוך כתיבת קוד מותאם.

פיתוח אפליקציות נייטיב מעמיד אתגרים בפני כל חברת פיתוח ובפני כל מתכנת, שכן על האפליקציה להתאים למערכות ההפעלה המשתכללות בכל גרסה.

כאן חשוב לחדד את ההבדל בין ווב לנייטיב. פיתוח ווב הוא פשוט יותר מפיתוח נייטיב, שכן למעשה אין צורך בפיתוח אפליקציה מורכבת אלא רק הצגה של אתר אינטרנט המותאם לטלפון סלולרי.

עם זאת, חברות פיתוח ומשתמשים הבינו במהרה כי לווב עלולים להיות חסרונות רבים שכן ווב עשוי לפעול באיטיות בטלפון סלולרי תוך זמני טעינה ארוכים ובאגים, וכמו כן לא ניתן להציג אתרי אינטרנט בחנויות האפליקציות של גוגל ואפל.

יתרונות אפליקציות נייטיב

אפליקציות נייטיב הפכו לחלק ממשי בחיינו, וזאת תודות ליתרונות הרבים המתאפשרים בזכות פיתוח אפליקציות אלו. להלן חלק מהיתרונות האמורים:

ביצועים טובים ומהירים: אחד הדברים הידועים בתעשייה עתירת הידע הוא שמשתמשים בטלפון סלולרי הם חסרי סבלנות באופן יחסי בהשוואה למשתמשים במחשב. ממשקים שעובדים לאט או בצורה שאינה חלקה פוגמים בחוויית המשתמש, ולכן אפליקציות נייטיב המותאמות למערכת ההפעלה מצליחות כל כך בשל הביצועים הגבוהים וזמן תגובה מהיר.

קלות השיווק בחנויות האפליקציות: כאשר משתמש מחפש אפליקציה כלשהי, המקום הראשון אליו הוא פונה היא חנות האפליקציות בסלולרי שלו.
אם הוא משתמש באייפון הוא יחפש את האפליקציה בAppStore, ואם הוא משתמש באנדרואיד הוא יחפש את האפליקציה בחנות האפליקציות של גוגל.
מסיבה זו אפליקציות נייטיב כה מצליחות, שכן ניתן למצוא אותן בקלות בחנויות האפליקציות.

התאמה ייעודית לפלטפורמה: בכל עדכון גרסה עבור מכשירים סלולריים נוספים מאפיינים חדשים.
פיתוח אפליקציות נייטיב נעשה בהתאם לפלטפורמות השונות ועדכוני הגרסאות, ומאפשר תמיכה מלאה של הפלטפורמה בקוד וכן שימוש במאפיינים החדשים.

עיצוב אפליקציות – מדוע מדובר בדבר כה חשוב?

אחד המרכיבים החשובים בחוויית המשתמש באפליקציה היא המרכיב הוויזואלי: משתמשים אוהבים לגלוש באפליקציות המעוצבות יפה ובאופן מודרני וחדשני.

למעשה, עיצוב האפליקציה חשוב לא פחות מהתוכן המוצג בה והשירותים השונים שהיא מציעה.
מסיבה זו חשוב מאוד להשקיע בעיצוב האפליקציה, שכן הדבר תורם באופן ישיר להצלחתה.

כללי יסוד בעיצוב אפליקציות

אם אתם מתעניינים בעיצוב אפליקציות וחושבים להתעסק בתחום, חשוב שתכירו את כללי היסוד המסייעים לעיצוב איכותי ונכון של האפליקציה שלכם:

הכירו את קהל היעד: הדבר הראשון שאתם צריכים להגדיר לעצמכם בטרם עיצוב האפליקציה הוא מי קהל היעד שאתם רוצים שישתמש באפליקציה.
היכרות עם קהל היעד, צרכיו, מטרותיו והעדפותיו לגבי הממשק יסייעו לכם לקבל החלטות באופן מיטבי לגבי עיצוב האפליקציה ואפיון חוויית המשתמש בה.

שמרו על ממשק פשוט: נבהיר כי העיצוב עצמו לא חייב להיות פשוט – זה לחלוטין עניין של טעם שלכם ושל קהל היעד.
עם זאת, אופן השימוש בממשק צריך להיות פשוט, נוח לשימוש ומהיר.
המטרה היא שמשתמשים יוכלו להשתמש באפליקציה בקלות גם בשימושים הראשונים ללא פעולות הדרכה.
משתמשים עלולים לנטוש במהרה אפליקציה שהשימוש בה מורכב מדי.

התאימו את העיצוב למערכת ההפעלה:
חשוב מאוד להתאים את עיצוב האפליקציה למערכות ההפעלה השונות, בדגש על מערכת ההפעלה ios של אפל ואנדרואיד של גוגל.
עקבו אחר כללי מערכת ההפעלה והקפידו לא לחרוג יתר על המידה מהסטנדרט המקובל.

הקשיבו להנחיות ממשק המשתמש: לגוגל ולאפל ישנן הנחיות מדויקות ביותר המכסות היבטים שונים בפיתוח אפליקציות כולל עיצוב האפליקציות.
השתדלו להיצמד להנחיות אלו שכן הקפדה עליהן תסייע ליצור חוויית משתמש טובה.
כמו כן תקל על האפליקציה שלכם לעבור את תהליך האישור בטרם עלייתן לחנויות האפליקציות של אפל וגוגל.

אייקון האפליקציה: האייקון הוא אלמנט חשוב בעיצוב האפליקציה, בפרט בהקשר שיווקי. בהקשר זה, חישבו על סמלילים מוכרים של חברות שונות ואייקונים של אפליקציות מצליחות כגון פייסבוק, אינסטגרם ועוד.

כינון יחסים עם איחוד האמירויות ועתיד מבטיח בהייטק

בשבועות האחרונים חתמה מדינת ישראל על הסכם נורמליזציה וכינון יחסים עם איחוד האמירויות הערביות.
האיחוד מהווה את אחת המדינות המתקדמות באזור מזרח התיכון בכלל ובמפרץ בפרט.
איחוד האמירויות מוכרת מאוד בהקשר של שוק האנרגיה וסחר בנפט. אך שדה התמחות זה כבר מזמן לא היחיד בה: בשנים האחרונות הפכה איחוד האמירויות למעצמת הייטק.

בזכות תרבות פיתוח חזקה המתבססת על שוק חופשי, תשתית אקדמית חזקה והכרה בחשיבות הטכנולוגיה, איחוד האמירויות מהווה אחד מהכוחות החזקים בעולם ההייטק ופיתוח אפליקציות.
שיתוף הפעולה של איחוד האמירויות עם מדינת ישראל שזכתה גם היא למעמד של מעצמת הייטק, צפוי לייצר זינוק חסר תקדמים בהייטק ותחומים נוספים ורבים.

Tags: , , , , , ,